Trillingnötter
Favoriten i
Alladin-asken. Gör dina egna så kan du
äta så många du vill.
Ingredienser:
250 g Marabou Chokladkaka, gärna mörk
200 g hasselnötter
50-100 g ljus eller vit choklad att
garnera med
Börja
med nötterna. Rosta dem i en torr
stekpanna eller i ugnen på hög värme
tills de får färg och skalet börjar
att lossna. Lägg dem i en torr handduk
och gnid av så mycket skal du kan. Om du
har tur har nötterna fått en gyllenbrun
färg och smakar himmelskt.
Smält den mörka chokladen i vattenbad
eller mikro. Ta av från värmen och
doppa nötterna 3 och 3 och lägg de i
små klumpar att stelna på
bakplåtspapper.
När chokladen har stelnat kan de
garneras med smält ljus choklad som du
lägger i en plastpåse och klipper ett
litet hörn på. Sick-sacka ljusa
strimmor över trillingnötterna så ser
de lite proffsiga ut.
Förvara svalt, men ej i kyl, då blir de
grå.
|