Himmelsk fransk chokladtårta

Ju mörkare choklad desto godare. Konfekt.

Ingredienser:
150 g smör
2 dl socker
150 g mörk blockchoklad
4 ägg, delade i gulor och vitor
1,5 dl vetemjöl
Glasyr:
100g mörk blockchoklad
1-2 msk smör

Smält chokladen. Rör smöret mjukt med sockret. Lägg i en äggula i taget och rör väl mellan varje. Häll i den varma chokladen i smeten och rör om. Blanda i vetemjöl. Vispa äggvitorna fluffiga och styva med elvisp. Vänd försiktigt ner äggvitorna, lite i taget, i smeten. Den behöver inte bli jämn. Häll smeten i en rund smord och bröad form som rymmer ca 1,5 l och har en avtagbar kant. Grädda i 175o värme i 30-35 minuter. Kakan ska vara alldeles lös i mitten. Låt den svalna. Glasera med smält choklad blandat med en smörklick. Servera med löst vispad grädde.

(Recept från Nya Annas mat, Anna Bergenström)