Nyheter

Nu är det snart dags för vår semester. Marie Louise har ett par veckor kvar och Gerard skulle egentligen börjat sin den 10 juli, men vi får väl se hur det blir med det. Zulma har tre systrar på besök från Uruguay så kanske ska de passa Ida några dagar.
Vi har nu lite bilder från vårt midsommarfirande, klicka på Ida med blomkrans i håret. Dessutom har vi lagt ut lite bilder från vår kolonistuga. Den är mysig, men där finns mycket jobb för oss.

Om två veckor är det midsommar!
Detta har hänt: Vi har köpt en rosa kolonistuga som kommer att bli vår nya hobby. Vi trivs redan och har planterat lite grönsaker. Vi har lärt oss hur mördarsniglar och kvickrot ser ut. Smörbollarna blommar för fullt och tänk om några rosor och pioner behagar att visa sig. Bilder på vårt nya projekt kommer snart.
Ida och Marie Louise har tillsammans med mormor besökt Alcudia igen. Mallorca är trevligt. Idas sidor är uppdaterade och resesidorna också.

4 mars 2006 - Grattis Tessi!
Äntligen dags för uppdatering av vår sida! Vi har haft en ganska jobbig tid då Marie Louise fick först bronkit (Nej, hon röker inte!)och sedan lunginflammation, men är nu frisk. Dessutom följde lite förkylningar och maginfluensa oss andra. Så är det när man är barnfamilj! Ständigt sjuka.
Vi har dock hunnit få oväntat besök av både Karin som firade Kinesiskt nyår i Sverige och Tessi kom hit efter trettonhelgen och visade sin underbara dotter Alva.
Vi hade äntligen lagat vår skruttiga bil och Gerard hämtade den på verkstaden i tisdags, men på vägen hem körde han av motorvägen då han fick väja för en bilists saktfärdiga påfart framför sig. Vår bil finns inte mer. Gerard klarade sig utan skador tack och lov. Nu ska vi skaffa en ny bil då Marie Louise börjat övningsköra och gjorde teoriprov i fredags med gott resultat.

Gott Nytt År 2006!
Marie Louise började detta året och slutade det gamla med tandvärk. Vi andra njöt av god mat och fyrverkerier. Julhelgen innebar en hel del trevliga saker, som julklappar från tomten och massor av snö. Ida gillar att åka pulka, så vi har dragit henne till dagis i pulkan några gånger den senaste veckan. Dessutom har Marie Louise fyndat lite på mellandagsrean och sett Narnia på bio. På trettondagsafton åt vi middag med Leo, Nils-Erik och Alexander, som Ida gullade en del med. Dagen efter brukar Gerards familj dela ut presenter. De tre vise männen kommer då med frukt och godis som läggs i din sko under granen. Ida fick en fin röd cykel.
Några andra trevliga saker som hände innan julhelgen var att både kompisen Fanny och kusin Maja fyllde år samt Idas första Luciatåg på dagis.

Den 3 och 4:e december:
Kusin Maja och mormor hälsade på oss. Det var dags att besöka ett julpyntat Liseberg. Ida fullkomligt älskade Lisebergskaninen och ville inte gå därifrån. Maja däremot, var som de flesta andra 7-åringar tokig i slänggungorna och åkte dem ett antal gånger. Hemma i värmen drack vi glögg, bakade chokladbollar och byggde lego. Ida var väldgt ledsen när Maja åkte hem.

Vecka 48:
På måndagen hälsade vi återigen på de nyblivna föräldrarna med sin lilla gosiga pojke Alexander. Farbror Gerard passade på att hålla honom lite.
På tisdagen föll årets första snö och Ida testade att gräva i den, kasta snöboll på mamma, fast mest provsmakade hon nog den.

Vecka 47:
Den här veckan var spännande för Ida. Ida fick en ny kusin. Alexander Leonardo föddes på Östra Sjukhuset den 21 november 2005. Vi passade på att besöka den lyckliga familjen redan samma kväll. Pappa Leo var uppspelt och paff, medan Malin tog allt med ro. Ida tyckte bäbisen var söt och pussade på den.
Innan på dagen var Ida på sitt första tandläkarbesök. Det var också det kul och resultatet blev att Ida blev lite mer intresserad av tandborsten denna vecka.

Vecka 46:
Detta har sannerligen varit en händelserik vecka, framförallt för Ida. Abuela har åkt hem till Uruguay ett tag, pappa har fyllt år och Ida har fyllt två år! Pappa fick ett restaurangbesök på Pasta e contorni, som har riktigt bra pasta, samt ett biobesök. Leo och Malin var barnvakt. Idas födelsedag firades redan på morgonen med tårta och presentöppning i sängen. På dagis blev det glassfest och på eftermiddagen kom Fanny, Charlotta, Lalya, Leo och Malin på besök och fick biltårta och Ida fick ännu fler paket.

Vecka 45:
Fortsatt arbete med att förnya hemsidan. Det tar tid med en tvååring över axeln.

Hela vecka 44:
Vi har varit sjuka hela bunten. Marie Louise fick en halsinfektion och Ida hade förkylning och feber omväxlande. Dessutom blev Marie Louise smittad av Idas ögoninfektion. Vi har vampyrer hos oss.

Den 29-30 oktober:
Vi besökte mormor och morfar. Gerard bytte däck på bilen och Ida fick plocka vackra höstlöv i skogen med mormor. Nu har Ida dessutom sin kusin Majas fina trehjuling att låna och cykla på när hon är hos mormor.