Bröllop och dop
8 maj 2004

Det var dags för oss att att bli äkta makar. Dessutom passade vi på att döpa vår dotter. Norra Mellby är byn som Marie Louise växt upp i. Det kändes naturligt för oss att gifta oss på denna plats. N. Mellby kyrka är den kyrka som Marie Louise familj besökt genom åren. Idas dopklänning var samma som Marie Louise en gång hade.
Vi började vår underbara dag med fotagrafering i Holegården, byns bygdegårdsmuseum. Anders som fotograferade tog många fina bilder. Sedan var det dags för bröllopet. Lilla Maja var brudnäbb och våra bröder Robert och Leo var marskalkar. Bodil Fredfelt vigde oss. Jonas läste bibelord samt sjöng även 'Den första gång jag såg dig' och spelade på gitarr. Sedan var det dags att döpa vår dotter. Våra vänner Jonas och Cecilia var faddrar samt Idas mormor och morfar gudföräldrar. Ida döptes till Ida Gustava under protest, som det ska vara.
Efter gratulationer utanför kyrkan med ris och blombladskastning fotograferades det en hel del. Lars, vår toastmaster informerade om festen och sedan spelade Alf speleman en marsch och vi promenerade gemensamt bort till Klockaregården där festen hölls. Brudens far hade bundit en tjusig äreport som vi fotograferades vid.
Det blev dags att sätta sig till bords och få njuta av Maggans goda mat. Hennes tunnbrödskorg med Skagenröra stod redan framdukad.Väl inne i matsalen njöt vi av den goda maten och sjöng till Alfs dragspel. Lars ledde det hela utmärkt. Det var inte så lätt att ha full koll då huvudrätten, Potatisgratäng med Tjälknöl ej serverades vid bordet utan varje gäst fick hämta maten själv. Stämningen var god likväl som maten och vi fick lyssna på tal av prästen Bodil, brudens far Anders och Gerards far Oribe.Vi fick även lyssna på allehanda sånger med ballonger och ljus. Dessutom spexade Leo och Robert till det lite på ett alldeles underbart sätt.
Efter den goda Pannacottan spelade Alf upp till dans i nedervåningen. Vi gjorde ett tappert försök och dansade vals så gott det gick.
Efter dansen blev det dags för tårta och lite skånsk Spettekaka, spedekaga eller hur det nu ska stavas och lite kaffe. Marianne och Örjan sjöng och spelade en av de finaste låtar jag vet, 'You are wonderful tonight'. Vi öppnade presenterna och kände att vi var trötta nog för att ta farväl av alla nära och kära som kommit. Färden gick till närmaste Pågatågstation där vi tog tåget till Malmö och bodde på Savoy Hotell.