Idas andra år

Den 10 januari 2005 började Ida på dagis, avdelning Snögubben. Där finns tre jättesnälla dagmammor och många trevliga lekkamrater i olika åldrar.

Detta år har det blivit en hel del besök hos Fanny, Idas kompis. Det är alltid roligt hos Fanny, då hon bor på landet och har får.

Dessutom gillar Ida att prata i telefon och full koll på vad alla heter i familjen, kusiner, farbröder.

Det är roligt att hälsa på mormor och morfar i Skåne, eller åka bil till abuela (,=farmor) och farfar. Där kan man leka ute i trädgården och skogen, plocka blommor och bär.

Under sommaren har det även blivit en del badande. Hemma i Sverige är favoriten Sillvik, men vi har även badat i Medelhavet och hälsat på abuelo i Malaga. Dessutom åkte mamma och Ida iväg på egen hand på badsemester till Mallorca i oktober. Det är roligt att bada.

Språket har också utvecklats under året. Nu är det långa flerordsmeningar och hon berättar vad som hänt och vad hon vill ska hända. Dessutom börjar hon hänga med i berättelserna på tv nu, på gott och ont.

Nu har hösten tagit slut och Ida har hunnit fylla 2 år. Hennes födelsedag var en lustfylld dag med lego, pussel och biltårta. Allt gillades skarpt av födelsedagsbarnet och oss föräldrar. Det börjar nu närma sig jul och den första snön har kommit. Allt till Idas stora förtjusning. Och snart, snart, är det dags att höra Ida sjunga tipp, tapp, tipp, tapp,när det är dags för hennes första Luciatåg. Hon övar flitigt på den sången hemma just nu...

<- Idas första år.

Fortsättning Idas tredje år->